Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Η εταιρεία
Άνθρωποι


Το βασικότερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα που είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει ανταγωνιστής μας είναι η ποιότητα και η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού μας. Εκπαιδευμένοι στα καλύτερα ελληνικά και μετεκπαιδευμένοι στα καλύτερα ξένα πανεπιστήμια, έχουμε αποκτήσει τα βασικά αυτά εφόδια που μας επιτρέπουν να διαχειριζόμαστε με απόλυτο επαγγελματισμό τα ακίνητά σας. Ακόμη, η πολυετής εμπειρία μας στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ελληνικής και ξένης αγοράς εντάσεως ακινήτων, μας παρέχει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε ακίνητα όλων των κατηγοριών με απόλυτη επιτυχία και είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις το μερίδιο μας στην αγορά ακινήτων. Αναλυτικότερα στοιχεία μπορείτε να έχετε στις ιστοσελίδες με τα βιογραφικά μας.


Φρίξος Σακελλάρης, Πολιτικός Μηχανικός, MRICS

 

Ο Φρίξος Σακελλάρης είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Σχολής, διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την οργάνωση έργων και τις μεταφορές, εργολήπτης δημοσίων έργων, μέλος του Βρετανικού Βασιλικού Συλλόγου Ορκωτών Πραγματογνωμώνων (Royal Institution of Chartered Surveyors - RICS) και Πιστοποιημένος Εκτιμητής.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του τον Νοέμβριο του 1999 στην εταιρία «Cosmote Κινητές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ», στο τμήμα πολεοδομικών θεμάτων και αδειοδοτήσεων της διεύθυνσης κατασκευών. Το Φεβρουάριο του 2000 μεταπήδησε στο τμήμα δομικών έργων ως επιβλέπων μηχανικός για τα έργα της εταιρίας, κυρίως σε σταθμούς βάσης με αντικείμενο την παρακολούθηση έργων, έλεγχο και έγκριση προσφορών, την έγκριση συμβάσεων, πιστοποίηση λογαριασμών συμβάσεων, κα

Τον Σεπτέμβριο του 2000 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα ολικής ποιότητας, ενώ ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και εφαρμογή του συστήματος ποιότητας στο τμήμα κτηριακών έργων της Cosmote κατά ISO-9002.

Τον Ιούλιο του 2002 μεταπήδησε στην εταιρία «Αγρογή ΑΕ» ως στέλεχος ανάπτυξης & διαχείρισης ακινήτων με κύριο αντικείμενο την εκτίμηση αξιών ακινήτων του Υπουργείου Γεωργίας, τον σχεδιασμό βάσης δεδομένων ακινήτων, την κατάρτιση συμβάσεων πώλησης ακινήτων, τη διαμόρφωση των προδιαγραφών έργου και προσόντων των εξωτερικών συνεργατών για εκπόνηση εξειδικευμένων οικονομοτεχνικών μελετών και την αξιολόγηση ακινήτων.

Το 2002 ξεκίνησε συνεργασία με την EFG Eurobank και συνεργάστηκε επίσης με δικηγόρους των Ηνωμένων Πολιτειών για υποθέσεις εκτιμήσεων. Έχει διενεργήσει εκτιμήσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων και εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο Αθηνών όπως η ΕΚΟ (πετρελαϊκή), ενώ έχει διενεργήσει σεμινάριο στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πάνω σε θέματα διασφάλισης ποιότητας. Ακόμη, από το Σεπτέμβριο του 2003 είναι πραγματογνώμων του Πρωτοδικείου Αθηνών επί θεμάτων τοπογραφίας, τεχνικής μηχανικής, αρχιτεκτονικής, οδοποιίας και εκτιμήσεως ακινήτων.

Τον Φεβρουάριο του 2005 ανέλαβε τη θέση του προϊσταμένου του τμήματος ακινήτων στην εταιρία «Αγρογή ΑΕ».

Από τον Ιούνιο του 2005 είναι συμμέτοχος της εταιρίας Premium Property Operations, η οποία παρέχει επιστημονικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επενδύσεων, διαχείρισης και αγοραπωλησιών ακινήτων. Παράλληλα ξεκίνησε συνεργασία ως εξωτερικός εκτιμητής ακινήτων στην Εμπορική Ακίνητης Περιουσίας (θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας και ήδη σήμερα λειτουργικά ενσωματωμένη σε αυτή).

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού και του εκτιμητή με σκοπό τη συνεχή κατάρτιση και ενημέρωση, με πιο πρόσφατα τα σεμινάρια εκπαίδευσης πάνω στη θερμογραφία όπου πήρε την πιστοποίηση σε δεύτερο επίπεδο από το ITC (Infrared Training Center) της Αγγλίας, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ενέργειας 2011 (European Energy Week) και την Πράσινη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα 2011 (European Green Week). Ταυτόχρονα είναι εισηγητής σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με αντικείμενο τις εκτιμήσεις εμπορικών αξιών ακινήτων (σήμερα έχει συνολικό έργο άνω των 2.000 εκτιμήσεων ακινήτων).

Στα πλαίσια της αναγκαιότητας της πιστοποίησής του ως ορκωτού εκτιμητή από το Βρετανικό Βασιλικό Σύλλογο Ορκωτών Πραγματογνωμώνων, ολοκλήρωσε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Property Investment στο College of Estate Management του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Ιούνιο του 2012, μετά την επίσημη κατοχύρωση της επωνυμίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκίνησε τις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Συμβουλίου Πράσινων κτιρίων (Greek Green Building Council) το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση και διάδοση πρακτικών δόμησης με σεβασμό στο περιβάλλον, την εξοικονόμηση πόρων και υλικών και την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Είναι μέλος σε πολλούς οργανισμούς, συλλόγους και επιμελητήρια, όπως είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής, η Ελληνική Εταιρία Μη Καταστροφικών Ελέγχων, ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής, ο Αμερικανικός Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών (American Society of Civil Engineers - ASCE), το Αμερικανικό Ινστιτούτο Εκτιμητών (Appraisal Institute), το Royal Institution of Chartered Surveyors (UK), το Investment Property Forum, ο Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής, ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, η Αερολέσχη Αθηνών, κα.

Είναι επίσης βασικό μέλος στο Sustainability Task Force του RICS Europe.


 

Ματθαίος Φαφαλιός, Πολιτικός Μηχανικός, MSc.

 

Ο Ματθαίος Φαφαλιός είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών με κατεύθυνση την δομοστατική και ειδίκευση στις μεταλλικές κατασκευές και στα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας. Κατέχει τίτλο Master of Science του Columbia University της Νέας Υόρκης στον τομέα της Διοίκησης & Χρηματοδότησης Έργων (Project Management & Project Finance). Επίσης είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την Χρηματοοικονομική Διοίκηση των Επιχειρήσεων.


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού και του εκτιμητή με σκοπό τη συνεχή κατάρτιση του. Μερικά από αυτά είναι “Real Estate Agency For The State Of New York” - Queens School of Real Estate, “PM seminar for PPM authorization for PMI” - Ελληνοαμερικανική Ένωση, Σεμινάριο για πιστοποίηση εκτιμητών ακίνητης περιουσίας REV.


Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του τον Φεβρουάριο του 2002 σε μικρή εταιρία ανάληψης ιδιωτικών και δημοσίων έργων με αντικείμενο την οργάνωση και την επίβλεψη των κατασκευών, τον οικονομικό σχεδιασμό των έργων και την παρακολούθηση των προμηθειών. Τον Μάρτιο του 2003 δημιούργησε το δικό του τεχνικό γραφείο πλαισιωμένο με μηχανικούς διαφορετικών ειδικοτήτων το οποίο ασχολείται μέχρι και σήμερα με κατασκευές και μελέτες ιδιωτικών και δημοσίων έργων (π.χ. κατοικίες, νοσοκομεία κλπ.), εκτιμήσεις ακινήτων σε συνεργασία με Ελληνικές Τράπεζες αλλά και ανεξάρτητα, σχεδιασμό και project management συγκροτημάτων κατοικιών (π.χ. συγκρότημα εξοχικών κατοικιών “Caldera Blue Project”, Βοιωτία), διαχείριση μεγάλων χαρτοφυλακίων για αποτιμήσεις πολεοδομικής κατάστασης και ρύθμιση αυτών. Στην εμπειρία του επιπλέον έχουν συμβάλλει η έρευνα σε “Ρublic infrastructure delivery methods and project finance” του Columbia University, N.Y. και ο ρόλος του ως Real Estate Agent – New York State.


Στα πλαίσια της αναγκαιότητας της πιστοποίησής του συγκαταλέγονται οι τίτλοι του “Πιστοποιημένου εκτιμητή TEGoVA Expert Valuer (REV GR/AVAG/2018/27) Εφαρμογή Ευρωπαϊκών Εκτιμητικών Προτύπων & Εγγραφή στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών (Ν.4152/2013)” και του “Ενεργειακού επιθεωρητή κτιρίων, λεβήτων και κλιματισμού με Α.Μ. 5827” οι οποίοι αποκτήθηκαν μετά την παρακολούθηση σχετικών προγραμμάτων κατάρτισης.


Είναι μέλος σε πολλούς οργανισμούς, συλλόγους και επιμελητήρια, όπως είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ιδρυτικό μέλος του GGBC (Greek Green Building Council), μέλος του R.E.M.I. (Real Estate Management Institute), μέλος του Σ.Ε.Κ.Ε. (Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος), μέλος του ΕΛ.Ι.Ε. (Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής), μέλος του N.A.A. (National Apartment Association – U.S.A.).


 

Ιωάννης Αλεξόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc.

 

Ο Ιωάννης Αλεξόπουλος είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, με κατεύθυνση την διοίκηση παραγωγής & επιχειρησιακής έρευνας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αγγλικού Πανεπιστημίου “Nottingham”, στον τομέα “Operations Management & Manufacturing System” και Πιστοποιημένος Εκτιμητής.

Το 1993 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του στο Αγγλικό Πανεπιστήμιο “Nottingham”, στο τμήμα “Manufacturing Engineering”, στον τομέα “Operations Management & Manufacturing System”, το οποίο και ολοκλήρωσε το 1994.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του τον Σεπτέμβριο του 1995 στο Τεχνικό Γραφείο Μελετών και Κτιριακών Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων «Ι. Μπόνιας», με αντικείμενο εκπόνηση μελετών.

Τον Μάρτιο του 1996 επέλεξε να εμβαθύνει στο χώρο του κλιματισμού οπότε και μεταπήδησε στην εταιρία ‘DAIKIN-KLIMATAIR AΕ’, στην οποία απασχολήθηκε ως μηχανικός τμήματος μελετών - εφαρμογών κλιματισμού, με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών κλιματισμού - αερισμού.

Τον Σεπτέμβριο του 1996 ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρία “FORUM ΚΟΡΑΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ” ως σύμβουλος μηχανικός βιομηχανικών επενδύσεων, στην οποία εξοικειώθηκε με την εκπόνηση τεχνικοοικονομικών μελετών για συμμετοχή κυρίως σε επιδοτούμενα – αναπτυξιακά προγράμματα.

Τον Σεπτέμβριο του 1997 προσλήφθηκε στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΕΛΟΤ) ΑΕ», ως μηχανικός στη διεύθυνση τυποποίησης, με κύριο αντικείμενο τη θέση του υπεύθυνου για τα πρότυπα πληροφορικής και αερίου καθώς και τη θέση του υπεύθυνου για την προσαρμογή προτύπων.

Τον Μάρτιο του 2000 διορίσθηκε στο «ΣΩΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΤΩΝ», ως Ορκωτός Εκτιμητής, με αντικείμενο την εκπόνηση εκτιμήσεων παγίων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Στο Σ.Ο.Ε. ασχολήθηκε με την εκπόνηση εκθέσεων εκτίμησης καλύπτοντας το φάσμα όλων των αντικειμένων. Οι σημαντικότερες διενεργηθείσες εκτιμήσεις αφορούν σε απαλλοτριώσεις μεγάλων οδικών αξόνων ανά την επικράτεια για το Ελληνικό Δημόσιο, εκτιμήσεις ακινήτων χαρτοφυλακίου εταιρειών ΑΕΕΑΠ, ακινήτων εσωτερικού και εξωτερικού, Η/Μ εξοπλισμού, αεροδρομίων, μαρινών, λατομείων, νησίδων, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, κινηματογράφων, πρατηρίων υγρών καυσίμων, αδειών, επιχειρήσεων, κ.λπ.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνέδριων σχετικά με το επάγγελμα του εκτιμητή με σκοπό τη συνεχή κατάρτιση και ενημέρωση, με σημαντικότερο το σεμινάριο τριών εξαμήνων (300 ωρών) με θέμα «Εξειδίκευση στην Εκτιμητική και στο Real Estate» με διοργανωτές ΙΔΕΑ-ΕΛΙΕ. Ταυτόχρονα είναι εισηγητής σεμιναρίου επιμόρφωσης - κατάρτισης ανέργων της ΓΣΕΕ με θέμα «Διασφάλιση Ποιότητας στη Ναυτιλία» (249 ώρες).

Είναι μέλος σε πολλούς οργανισμούς, συλλόγους και επιμελητήρια, όπως είναι το Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών, το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής, ο Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος, η Επιτροπή Εποπτείας Καζίνων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Επιτροπή Φορέων Πιστοποίησης Προσώπων του ΕΣΥΔ, κα.


 

Ιωάννης Δημητρίου, Αρχιτέκτων Μηχανικός


Ο Ιωάννης Δημητρίου είναι διπλωματούχος αρχιτέκτονας μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1999.

Από το 2000 έως το 2002 εργάστηκε στην εταιρία ΣΤΑΔΙΑ Α.Ε., στο τμήμα αρχιτεκτονικών μελετών, ενώ στη συνέχεια (2002) εργάστηκε στην κατασκευαστική εταιρία ΦΕΡΩΝ Α.Ε., όπου και παρέμεινε μέχρι το 2004 ως επιβλέπων μηχανικός των κατασκευαστικών έργων της εταιρίας. Παράλληλα από το 2004 έως και σήμερα σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα μηχανικό Γεώργιο Κρίθαρη έχουν αναλάβει την μελέτη και επίβλεψη πλήθους οικοδομών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ως ελεύθερος επαγγελματιας πραγματοποίησε την μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή 3 πολυκατοικιών, με το σύστημα της αντιπαροχής, στα Άνω Ιλίσια του Δήμου Ζωγράφου και πλήθος μελετών για άλλες κατασκευές.

 


Ίρις Γόντικα, Δικηγόρος ακινήτων


Η Ίρις είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος D.E.S.S. στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και στο Φορολογικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Sorbonne- Pantheon Paris I).

Κατά την παραμονή της στο Παρίσι (2002-2003) εργάστηκε ως εκπαιδευόμενη σύμβουλος στην Ernst & Young, όπου απασχολήθηκε με θέματα διεθνούς φορολογικού και εταιρικού δίκαιου, καθώς και με διεθνή θέματα ακίνητης περιουσίας. Εργάστηκε ακόμη ως εκπαιδευόμενη για την Γαλλική συμβουλευτική εταιρεία JPA-Consulting, όπου ηγήθηκε μίας συγκριτικής έρευνας σε θέματα εταιρικού δικαίου και σε λογιστικές και επενδυτικές ευκαιρίες διαφόρων χωρών της Ε.Ε.

Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών στο Παρίσι, συνέχισε τη δικηγορική της άσκηση στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου της Τράπεζας Eurobank-Ergasias τον Σεπτέμβριο του 2003, ενώ μετά την είσοδό της στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών συνέχισε ως εξωτερικός συνεργάτης.

Από το 2008 έως το 2010 διετέλεσε Νομική Σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία είχε ως αντικείμενο τη διαχείριση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ασχολήθηκε με θέματα εταιρικού, εργατικού και εμπορικού δικαίαου, με περαιτέρω εξειδίκευση σε νομικής φύσεως θέματα ακίνητης περιουσίας (αμφισβητήσεις, διεκδικήσεις, εντάξεις περιοχών σε σχέδιο πόλης, Κτηματολόγιο, κλπ.)

Η Ίρις είναι δικηγόρος παρ’ εφέταις και μιλάει άπταιστα την Αγγλική και τη Γαλλική γλώσσα. Οι τομείς στους οποίους ειδικεύεται είναι το φορολογικό και εμπορικό δίκαιο επιχειρήσεων και ακινήτων.


 

Καλές γιορτές από την εταιρία PFM

Η PFM εύχεται καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο νέο έτος!

Εκμίσθωση επταώροφου κτιρίου γραφείων από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης

Εκμίσθωση (επαναληπτική) επταώροφου κτιρίου 1.132,65 τμ στην οδό Ευρυπίδου 19 στην Αθήνα την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Newsletter


Social Media

facebook    linkedin