Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του "Castello Bibelli" στην Κέρκυρα

Νέα | 23-02-2014 23:16

Προσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου "Castello Bibelli" στην Κέρκυρα προκήρυξε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ)

I. ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Το Ταμείο αποφάσισε να προχωρήσει στη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού (ο «Διαγωνισμός»), όπως αυτός περιγράφεται στην από 19.02.2014 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (η «Πρόσκληση»), με σκοπό την αξιοποίηση μιας έκτασης 77.000 m² περίπου, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Κέρκυρας, 14 km από την πόλη της Κέρκυρας και 16 km από το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» (το "Ακίνητο").

II. ΑΚΙΝΗΤΟ

Το Ακίνητο περιλαμβάνει το ιστορικό κτίριο «Castello» (1.968,25 m²) και τέσσερα βοηθητικά κτίρια (457,44 m²). To "Castello" και δύο βοηθητικά κτίρια έχουν χαρακτηρισθεί ως μνημεία. To Castello, νεογοτθικού ρυθμού κτίριο χτισμένο το 1900, ήταν η εξοχική κατοικία του Ιταλού ναυάρχου Bibelli έως το 1.940 και η τελευταία του χρήση ήταν ως πολυτελές ξενοδοχείο (1957-1982).

Το Ακίνητο βρίσκεται σε λοφώδη περιοχή (με κλίση 5-15%) και περιέχει πλούσια βλάστηση που αποτελείται από ελαιόδεντρα, καλλωπιστικούς θάμνους, φοίνικες, πεύκα κτλ.

III. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη που επιθυμούν να λάβουν μέρος, στο Διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλουν τις Προσφορές τους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θα αναφέρονται στην Πρόσκληση, όχι αργότερα από την 19:00 ώρα Ελλάδος, την 30η Απριλίου 2014. O τρόπος και ο τόπος υποβολής θα καθορίζονται στην Πρόσκληση.

Η Πρόσκληση θα είναι διαθέσιμη από την 19η Φεβρουαρίου 2014 στον διαδικτυακό τόπο www.hradf.com.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο VDR, κατόπιν καταβολής εξόδων πρόσβασης ποσού ?1.000 και υπογραφής δήλωσης εμπιστευτικότητας και των όρων χρήσης του VDR. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Ακίνητο κατόπιν έγγραφου σχετικού αιτήματος.

IV. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η αξιοποίηση του Ακινήτου θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3986/2011, όπως ισχύει, και θα περιλαμβάνει τις χρήσεις «Τουρισμός-Αναψυχή» και «Παραθεριστικό Τουριστικό Χωριό».

V. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Τα ενδιαφερόμενα μέρη δύνανται να ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με την Πρόσκληση και το Διαγωνισμό εγγράφως, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους όρους που θα αναφέρονται στην Πρόσκληση, μέχρι την 23η Απριλίου 2014.

Η PFM μπορεί να αναλάβει τη σωστή αποτίμηση του εύλογου ανταλλάγματος, την αποτίμηση των απαιτούμενων επεμβάσεων ή αναβαθμίσεων στο κτίριο και τη σωστή κατάρτιση ενός προγράμματος διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του ακινήτου κατά το χρόνο αξιοποίησης ή επένδυσης. Επίσης, μπορεί να σας εκπροσωπήσει σε όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού με τη πολυετή εμπειρία που έχει σε παρόμοιους διαγωνισμούς.



Επιστροφή

Τιμολέοντος Βάσου 26 (4ος όροφος)
Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλ: 210 6444090
FAX: 210 6464125
EMAIL: info@property-management.gr

Newsletter


Social Media

facebook    linkedin