Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!


Πωλείται διατηρητέο ακίνητο στο Ναύπλιο

Ευκαιρίες | 21-05-2014 18:49

Διατίθεται προς πώληση ακίνητο σημαντικής ιστορικής αξίας στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου, επί της οδού Πλαπούτα 12 (παραπλεύρως του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου), στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Ναυπλιέων του Νομού Αργολίδας.

Περιοχή

Η περιοχή που βρίσκεται το εκτιμούμενο αποτελεί την περιοχή της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου με μεγάλη τουριστική κίνηση που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη εμπορικότητα της πόλης με πλήθος καταστημάτων και γραφείων. Επίσης, έχει αρκετά διαμερίσματα κατοικιών και ξενοδοχεία μικρού μεγέθους τα οποία λειτουργούν ως επί το πλείστον με τουρίστες μικρού χρόνου παραμονής (κάτω των δύο ημερών). Σε μικρή απόσταση υπάρχει κτήριο εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και καταστήματα κοινής ωφελείας όπως ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, Τράπεζες, ΚΤΕΛ καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο. Η πρόσβαση γίνεται από την οδό Συγγρού. Συγκοινωνιακά η περιοχή εξυπηρετείται από αστικά λεωφορεία. Στην περιοχή δεν υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.

Περιγραφή Ακινήτου

Το εκτιμούμενο ακίνητο αποτελείται από διώροφο κτίσμα με δώμα επί άρτιου & οικοδομήσιμου οικοπέδου έκτασης 215,81 m² (196 m² σύμφωνα με τον τίτλο).

Οικόπεδο

Το παραπάνω οικόπεδο βρίσκεται στο Οικοδομικό Τετράγωνο 162 που περικλείεται από τις οδούς Πλαπούτα, Μουντζουρίδου, Παπανικολάου και Αγίου Γεωργίου. Το οικόπεδο δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.1337/83 περί εισφοράς σε γη και χρήμα ως προγενέστερο του 1983.
Το όλο οικόπεδο οριοθετείται ως εξής:

  • Νοτιοανατολικά, από την οδό Πλαπούτα σε πρόσωπο 14 m,
  • Δυτικά, από οικόπεδα σε συνολικό μήκος 19,40 m,
  • Βόρεια, με περίβολο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου επί πλευράς συνολικού μήκους 15,45 m,
  • Ανατολικά, με περίβολο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου επί πλευράς συνολικού μήκους 17,25 m

Το σχήμα του είναι πολύπλευρο. Η σύσταση του εδάφους είναι γαιώδης και η μορφολογία του είναι σχεδόν οριζόντια, με μικρή κλίση.

Κτίριο - Στοιχεία Ανάπτυξης - Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός 

Η καλυπτόμενη επιφάνεια είναι 215,81 m² και με βάση τους ορόφους, έχουμε συνολική πραγματοποιημένη δόμηση 386,08 m² (=2×193,04 m²).

Η ανάπτυξη του ακινήτου έχει γίνει ως εξής:

Ισόγειο, Α’ & Β’ όροφος: Οι χώροι ισογείου περιλαμβάνουν τρία καταστήματα επιφάνειας 80, 58 και 40 m² περίπου με εσωτερικό διάδρομο, ενώ ο χώρος του Α’ ορόφου αποτελεί ημιτελή χώρο προοριζόμενο για κατοικία με επιφάνεια 193,04 m². Η κατασκευή βρίσκεται στο στάδιο αποπερατωμένου φέροντα οργανισμού και περιμετρικές τοιχοποιίες.

Δώμα: Ο χώρος του δώματος είναι πλάκα Οπλισμένου Σκυροδέματος. Στις κατασκευές της περιοχής επικρατεί κεραμοσκεπή.

Κοινόχρηστοι χώροι: Οι χώροι του εξωτερικού κλιμακοστασίου είναι επιφάνειας περίπου 22,77 m²

1.1               Στοιχεία Ανάπτυξης – αρχιτεκτονικός σχεδιασμός

Το διάγραμμα κάλυψης αναφέρει καλυπτόμενη επιφάνεια 215,81 m² και με βάση τους ορόφους, έχουμε συνολική πραγματοποιημένη δόμηση 386,08 m² (=2×193,04 m²). Η επιφάνεια αυτή ταυτίζεται με τα ευρήματα της αυτοψίας.

Η ανάπτυξη του ακινήτου έχει γίνει ως εξής:

Ισόγειο, Α’ & Β’ όροφος: Οι χώροι ισογείου περιλαμβάνουν τρία καταστήματα επιφάνειας 80, 58 και 40 m² περίπου με εσωτερικό διάδρομο, ενώ ο χώρος του Α’ ορόφου αποτελεί ημιτελή χώρο προοριζόμενο για κατοικία με επιφάνεια 193,04 m². Η κατασκευή βρίσκεται στο στάδιο αποπερατωμένου φέροντα οργανισμού και περιμετρικές τοιχοποιίες.

Δώμα: Ο χώρος του δώματος είναι πλάκα Οπλισμένου Σκυροδέματος ο οποίος χρήζει μόνωσης και σκέπασης. Στις κατασκευές της περιοχής επικρατεί κεραμοσκεπή.

Κοινόχρηστοι χώροι: Οι χώροι του εξωτερικού κλιμακοστασίου επιφάνειας περίπου 22,77 m² (όπως προέκυψε από την εμβαδομέτρηση του τοπογραφικού διαγράμματος).Επιστροφή

Τιμολέοντος Βάσου 26 (4ος όροφος)
Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλ: 210 6444090
FAX: 210 6464125
EMAIL: info@property-management.gr

Newsletter


Social Media

facebook    linkedin